Reserveren
Van
Tot
Altijd op de hoogte
Via onze newsletter
of via uw favoriete sociale netwerken:
     newsletter  logo Facebook  logo Twitter
Professional?
Espace Meeting In     Espace Meeting In
Gastronomie
Gastronomie     Gastronomie
Wijnen
Wijnen     Wijnen
Le Quai Son
Bar-resto-La Roche
le Quai Son
Feesten
evenements
Show troupe Hopes
... op Claire Fontaine
La Troupe Hopes
Le Pré Vert
Delicatessenwinkel
Le Pré Vert


Bezienswaardigheden en musea:
La Claire Fontaine


... in La Roche :Het feodale kasteel

De ruïnes van het middeleeuwse kasteel uit de 11e en de 12e eeuw domineren met hun sombere en imposante massa de vallei die zich koestert tussen een bocht van de Ourthe en de steile flanken van de Deister.

Het kasteel torent hoog boven de stad La Roche en is rust op een belangrijke onderbouw van lokale schiststeen, vastgezet met kalk- en zandmortel.


Het Museum van de Slag om Ardennen

Dit interessante en goed ingerichte museum beschikt over een indrukwekkende verzameling oorlogstuig. Het museum ligt in de hoofdstraat en beslaat 3 verdiepingen die met een lift toegankelijk zijn. Het herinnert aan een zeer moeilijke periode. U kunt er ook een verzameling foto's bewonderen van het vooroorlogse La Roche.


Les Grès de La Roche

Welkom in "De Ardennen doorheen de tijd".

Klei van de grond tot op tafel: ontdek via een moderne enscenering hoe klei door de eeuwen heen werd gebruikt. U ontdekt handelingen en indrukken van weleer, emoties en geuren die behoren tot het dagelijkse leven van de bakker, de slager, de pillendraaier, de monniken, maar ook van de Heren van La Roche en hun onderhorigen.


Het Wildpark

Dit 10 hectaren grote park baadt in de volle natuur. U kunt onze bosbewoners en hun aanverwante hoevedieren gadeslaan.

Een wandelpad van 1,2 km brengt u in de nabijheid van hun natuurlijk biotoop. U ontmoet er damherten, herten, moeflons, oerossen, een troep wilde zwijnen en evers. Misschien krijgt u ook wolven, lynxen, vossen, wasberen, fazanten en oehoes te zien ...


De kapel Sainte-Maguerite

De kapel Sainte-Maguerite leunt aan tegen een schistrots. De weg er naar toe is in de rots uitgewerkt. Het is een interessant bouwwerk in traditionele stijl, dat rond 1600 werd opgericht door de domheer van Laroche, Georges de Waha-Baillonville. Dit beschermde heiligdom werd eertijds geflankeerd door een kluizenaarsklooster. De oudst gekende vermelding dateert van 1638.


... in de omgeving:De Grotten van Hotton

De Grotten van Hotton zijn erkend als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Het zijn de enige grotten die integraal beschermd zijn. Twee sterren in de Michelingids.

"U doorkruist de titanische galerijen. U staart zich blind over een 30 meter diepe kloof. U kijkt vol bewondering naar de ragfijne muurgordijnen. U luistert naar het grommende bergwater en gaat met een van de gidsen helemaal op in de emotie van een ondergrondse wereld."


Het Bospark Chlorophylle

Het Bospark Chlorophylle bestrijkt 9 hectaren en biedt een avonturenparcours in het bos voor gezinnen en voor groepen. Over het domein zijn om en bij 30 speelzones verspreid. Het bos zal u ongetwijfeld verrassen en veel van zijn geheimen prijsgeven.


Fourneau St Michel

Kom een frisse neus halen en ontdek het landelijke leven en het architecturale erfgoed van Wallonië, maar ook een natuurlijke rijkdom die bulkt van planten en dieren die u hier niet had verwacht!


Het provinciaal domein van Mirwart

Dit domein, 1350 hectaren groot, wordt grotendeels ingenomen door een prachtig loofbos (eik en beuk) en een naaldbos (douglas, gewone spar en lork).

De Lhomme, een mooi wild riviertje, kronkelt zich een weg door het domein en zorgt voor een heel bijzondere charme. Vier mooie wandelingen nodigen u uit om kennis te maken met een ongerepte natuur en met een bescheiden, maar opmerkelijk historisch erfgoed dat de jongste jaren in ere werd hersteld (ijskelder, oude bruggen, smeltoven uit de 16e eeuw).

Voor velen is Mirwart vooral een symbool voor viskwekerij. Men kweekt er de farioforel om het visbestand in de Ardense waterlopen weer op peil te brengen. De kweekvijvers van Mirwart wordt bevloeid door de Marsault, een wild riviertje dat u tijdens uw wandeling vast zult ontdekken.


De brouwerij van Achouffe

Deze brouwerij werd opgericht in 1982. Ze ligt in het hartje van de groene Belgische Ardennen en legt zich toe op het brouwen van hoogkwalitatieve speciale bieren. De producten van de brouwerij van Achouffe zijn gemakkelijk te herkennen aan de sympathieke kabouter op de etiketten. Kabouters en aardmannetjes behoren nu eenmaal tot de leefwereld van de Ardense verhalen en legenden.


Het Labyrint

Uniek in België! Het Labyrint waar je het liefst eindeloos blijft rondlopen ... meer dan elf hectaren groot! Een nieuwe animatie, een nieuwe tekening, een nieuw doolhof vormen de aanzet van eindeloze gangen die de bezoekers op sleeptouw nemen voor een magisch avontuur. Een schitterende attractie in een prachtig kader in volle natuur.


Anima Laine

Een levend museum met demo's rond de verwerking van wol, van het scheren tot het eindproduct. U wordt vergast op een miniatuurschouwspel over het landelijke leven en op een museale voorstelling van oude ambachten. In de tuin vindt u 25 soorten wolproducerende dieren.


Houtopia

PWie een onvergetelijke dag met het gezin wil doorbrengen, kan hier terecht voor een ontdekkingsparcours en een multimediaal spektakel dat kinderen niet licht zullen vergeten: de activiteiten zijn zowel pedagogisch als ludiek.


... en nog vele activiteiten die onze streek te bieden heeft. Wilt u ze allemaal ontdekken, surf dan naar de volgende websites:

SVVV-kantoor van La Roche-en-Ardenne:
www.la-roche-tourisme.com

Maison du tourisme van Houffalize en van La Roche-en-Ardenne:
www.coeurdelardenne.be

Federatie voor toerisme van Belgisch Luxemburg:
www.ftlb.be


Retour aux activités