Reserveren
Van
Tot
Altijd op de hoogte
Via onze newsletter
of via uw favoriete sociale netwerken:
     newsletter  logo Facebook  logo Twitter
Professional?
Espace Meeting In     Espace Meeting In
Gastronomie
Gastronomie     Gastronomie
Wijnen
Wijnen     Wijnen
Le Quai Son
Bar-resto-La Roche
le Quai Son
Feesten
evenements
Show troupe Hopes
... op Claire Fontaine
La Troupe Hopes
Le Pré Vert
Delicatessenwinkel
Le Pré Vert


Sportactiviteiten
La Claire Fontaine


Kajakken

U kunt de Ourthe afvaren en genieten van de bosrijke heuvelflanken of kennis maken met het meer van Nisramont en zijn prachtige ongerepte natuur.

We kunnen kajakken reserveren voor 1 of 2 personen. Er zijn twee parcours met een verschillende lengte, langs de meest pittoreske delen van de Ourthe. - Van Nisramont naar La Roche: 25 km - duur van de afvaart tussen 4 en 6 uur - Van Maboge naar La Roche: 10 km - duur van de afvaart tussen 2 en 4 uur. Een bus brengt u naar de plek van afvaart en bij aankomst gebruikt u weer uw eigen vervoer. 's Winters en bij voldoende waterdebiet kunt u de Ourthe afvaren in rafting.


Mountainbiken

De streek van La Roche-Houffalize is gekend om zijn steile hellingen en is dus een geliefde gebied voor mountainbikers.
Wij stellen mountainbikes ter beschikking en een streekkaart met de verschillende bewegwijzerde parcours. Wij kunnen voor uw groep ook een gids voorzien.


Fietsen op de weg

Geniet van onze streek door te fietsen van dorp naar dorp, of door de nieuw aangelegde RAVel-fietspaden te volgen, een autonoom netwerk van wandel- en fietspaden.


Wandelingen te paard

Prachtige uitzichtpunten, avontuurlijke paden en wateroversteekpunten ... dat wacht u tijdens de ontdekking van het Natuurpark van de Twee Ourthes met onze bevoorrechte partner "L'écurie des 2 Ourthes". Vertrek bij ons hotel of in het dorp Warempage. Het parcours wordt begeleid door professionals met Anglo-Arabische volbloeden en is bedoeld voor ervaren ruiters. Beginners worden begeleid door een andere partner. Vertrek vanuit het dorp Roy.


Vissen

De bovenloop van de Ourthe is een ideale plek voor beginnelingen en voor gevorderden. Er is een vergunning nodig en vislijnen kunt u huren bij het hotel.


Wandeltochten

La Roche en het Natuurpark van de Twee Ourthes hebben talloze wandelmogelijkheden in petto, elk met een eigen moeilijkheidsniveau. Zo krijgt elke voet wat wils ...

Verschillende wandelparcours vertrekken aan het hotel zelf. Ze brengen u naar de dorpen Beausaint of Cielle, hoog boven de vallei; van daaruit kunt u weer naar La Roche of op ontdekking in de smalle valleitjes van de riviertjes die de Ourthe bevloeien. De lengte van deze wandeling is naar keuze, tussen anderhalf uur en enkele uren.

Beausaint bevindt zich op de linkerflank van de Ourthe: een weg klimt langs de hellingen van het plateau omhoog. Op het plateau, bij het Kruis van Beausaint, krijgt u een mooi vergezicht over de omliggende natuur en kunt u genieten van een van de meest weidse panorama's van de Ardennen.

Cielle ligt op de andere helling; u kunt er via de weg naar toe. Als u deze weg over 1km volgt, kunt u een pad kiezen dat u door het bos van La Roche tot bij het Bospark van de Deister brengt. Het Bospark heeft een speelterrein en een rustgebied, en telt dertig verschillende boomsoorten, verspreid over 15 hectaren. In de buurt vindt u ook een wildpark met cafetaria. Vanaf het Bospark kunt u een pad volgen naar een belvedère die een prachtig uitzicht biedt over La Roche. Wat lager gelegen vindt u de kapel Sainte-Maguerite uit 1600, die deels in de rots is uitgegraven.
Vanaf het hotel kunt u via een 2 km lange rustige valleiweg naar La Roche.


Golfen (Durbuy - Méan - Clervaux)

Drie golfterreinen op minder dan 40 minuten rijden van het hotel


Paintball
Tokkelbanen en klimactiviteiten
Rotsklimmen + deathride
Parcours met de Belgische oldtimerjeep Minerva, quads, ...


Retour aux activités